PROFESIONET PËR TË CILAT NUK IU DUHET DIPLOMË UNIVERSITETI

Jo gjithmonë nevojitet një diplomë universiteti për të pasur një punë të mirë. Ka shumë mundësi punësimi, në fusha të ndryshme ku nuk kërkohet ndonjë edukim zyrtar apo një diplomë, shkruan Akademi Pune.Për disa profesione, nevojiten vetëm njohuritë apo përvojat e fituara ndër vite. Në vijim, iu sjellim disa profesione të cilat mund t’i ushtroni edhe

Lexo më shumë

SI TË BËHENI PUNËTORË TË PAVARUR?

Puna si punëtor i pavarur ose freelancer është një mënyrë e lehtë e po ashtu edhe e shpejtë për të siguruar të ardhura. Kjo mund të realizohet në rast se keni aftësi në një drejtim të caktuar. Ju mund t’i ofroni shërbimet tuaja kompanive të ndryshme, duke punuar edhe nga shtëpia. Çka është një punëtor i pavarur (freelancer)?

Lexo më shumë

KATËR PUNË INTERESANTE PËR NJERËZIT QË E DUAN USHQIMIN

Të gjithë ata njerëz të cilët e duan ushqimin dhe e kanë pasion gatimin, mund ta shndërrojnë atë dashuri në një karrierë të suksesshme. KosovaJob ju përcjellë disa profesione të cilat nuk kërkojnë ndonjë arsimim apo kualifikim zyrtar dhe janë shumë të përshtatshme për ata që duan edhe ndryshim në karrierë. Disa prej tyre mund të mos

Lexo më shumë

KATËR PËRFITIME NGA PUNA ME GJYSMË ORAR

Përgjegjësitë në punë nuk dallojnë, qoftë nëse punohet me gjysmë orar ose me orar të plotë. Dallimi qëndron tek orët që kalohen duke punuar. Ka shumë kompani që ofrojnë punë me gjysmë orar për shumë pozita të punës. Këtu vlen të theksohen punët si dizajni, juridiku, punët me rrjete sociale apo edhe punë në bamirësi.

Lexo më shumë

SI DUHET TË VISHENI NË NJË INTERVISTË PUNE?

Ndonëse për shumë njerëz veshëmbathja në një intervistë pune nuk përbën diçka të një rëndësie të veçantë, ndër përshtypjet e para të një punëdhënësi është edhe stili i veshjes.  Kësisoj, krahas aftësive profesionale, veshja luan një rol të rëndësishëm po ashtu. Ka shumë opsione të cilat mund t’i konsideroni për t’i veshur në një intervistë

Lexo më shumë

8 PROFESIONET MË TË RREZIKSHME PËR VITIN 2019

Shpeshherë hasim në situata të cilat mund të na e rrezikojnë jetën, e kjo veçanërisht lidhet me punën e përditshme të cilën e bëjmë. Pothuajse çdo profesion e ka rrezikshmërinë e vet. Disa punë më shumë, e disa më pak. Mirëpo, cilat janë profesionet që vlerësohen si me të rrezikshmet për vitin 2019, kjo përcaktohet nëpërmjet

Lexo më shumë

SI TË GJENI PUNË DHE PA PASUR PËRVOJË PUNE ?

Shumë njerëzve iu duhet kohë e gjatë që të marrin një vendim rreth karrierës së tyre apo edhe të gjejnë një vend pune. Kjo është akoma më e vështirë kur nuk keni përvojë pune apo jeni në fillim të karrierës. Gjetja e një pune të re nuk është një proces shumë i thjeshtë. Mirëpo, ka

Lexo më shumë

SI TA SHKRUAJMË NJË LETËR MOTIVIMI PËR PUNË

Çka është një letër motivimi? Letra e motivimit është një letër e cila shkruhet për të shprehur interesimin për një pozitë të caktuar pune apo edhe kur duam të bëhemi pjesë e trajnimeve ose programeve të ndryshme. Kur një letër motivimi shkruhet për të aplikuar për një vend pune, kandidati nëpërmjet saj duhet të përshkruajë

Lexo më shumë

8 RREGULLAT E PASHKRUARA NË VENDIN E PUNËS

SI TË PËRGJIGJEMI NË 10 PYETJET MË TË ZAKONSHME NË INTERVISTË Nuk ka ndonjë mënyrë se si ta dimë se cilat pyetje mund të parashtrohen saktësisht gjatë një interviste pune. Duke qenë se intervistat e punës dallojnë nga kompania në kompani, edhe pyetjet mund të ndryshojnë. Mirëpo, disa pyetje lehtë mund të prisni që do t’iu

Lexo më shumë

GABIMET QË DUHEN SHMANGUR NË FACEBOOK

Facebook-u ka qenë dhe vazhdon të jetë njëri ndër rrjetet sociale më të përdorura të momentit. Statistikat tregojnë që 1/7 e popullsisë tashmë kanë profil të krijuar në të. Postimet tona, qofshin fotografi apo edhe shkrime personale tregojnë jashtëzakonisht shumë për ne dhe nëpërmes tyre vizitorët e profilit tonë mësojnë shumë gjëra për ne edhe

Lexo më shumë