5 mënyra për të treguar profesionalizëm në vendin e punës

Realizimi i detyrave në mënyrë profesionale është proces i rëndësishëm në një vend pune. Për të ecur tutje në karrierë, profesionalizmi është njëri prej faktorëve thelbësor. Profesionalizmi ndikon në mundësitë e juaja për të gjetur një punë dhe për ta mbajtur atë. Nëse dëshironi të tregoni më shumë profesionalizëm, ndiqni këto 5 këshilla në vijim:

Lexo më shumë

Si ta transformoni rutinën tuaj pas punës?

Çka bëni zakonisht pas punës? Ndoshta jeni person që ka një orar të plotë shoqëror, ose e vizitoni palestrën për të krijuar një zakon të shëndetshëm të fitnesit. Pavarësisht nga plan programi juaj standard pas orarit të punës, ndryshimi i tij më shpesh mund të ju ndihmojë të krijoni larmi, të përmirësoni gjendjen tuaj shpirtërore,

Lexo më shumë

Si ta përpiloni planin për zhvillim personal?

Për të qenë me të vërtetë të suksesshëm në karrierën ose pozicionin tuaj duhet të jeni të qartë se cilat janë qëllimet dhe interesat tuaja të zhvillimit profesional. Kjo mund të ju duket si këshillë e thjeshtë. Mirëpo, kur uleni të krijoni planin tuaj personal të zhvillimit do ta shihni se është pak më sfiduese

Lexo më shumë

Përfitimet që mund të keni nga ndërrimi i punëve

Ndërrimi i punës mund të sjellë përfitime në karrierën tuaj, veçanërisht kur zgjedhni një lloj kompanie, industri, projekte ose organizatë që ju intereson. Në punët tuaja të mëparshme mund të perceptonit disa aspekte të punës tuaj që ju kanë interesuar më shumë se të tjerët. Prandaj, kërkimi i një pozicioni të ri është një mundësi

Lexo më shumë

5 mënyra për të marrë më shumë përgjegjësi në punë

Pavarësisht nëse jeni duke e bërë punën tuaj në mënyrën më të mirë të mundshme, gjithmonë ka më shumë mundësi për t’u rritur profesionalisht dhe personalisht. Mos lejoni të futeni në zonën e rehatisë sepse një gjë e tillë do t’ju dëmtojë shumë në karrierë. Sado sfiduese që mund të jetë, marrja e përgjegjësive të

Lexo më shumë

PROFESIONET PËR TË CILAT NUK IU DUHET DIPLOMË UNIVERSITETI

Jo gjithmonë nevojitet një diplomë universiteti për të pasur një punë të mirë. Ka shumë mundësi punësimi, në fusha të ndryshme ku nuk kërkohet ndonjë edukim zyrtar apo një diplomë, shkruan Akademi Pune.Për disa profesione, nevojiten vetëm njohuritë apo përvojat e fituara ndër vite. Në vijim, iu sjellim disa profesione të cilat mund t’i ushtroni edhe

Lexo më shumë

SI TË BËHENI PUNËTORË TË PAVARUR?

Puna si punëtor i pavarur ose freelancer është një mënyrë e lehtë e po ashtu edhe e shpejtë për të siguruar të ardhura. Kjo mund të realizohet në rast se keni aftësi në një drejtim të caktuar. Ju mund t’i ofroni shërbimet tuaja kompanive të ndryshme, duke punuar edhe nga shtëpia. Çka është një punëtor i pavarur (freelancer)?

Lexo më shumë

KATËR PUNË INTERESANTE PËR NJERËZIT QË E DUAN USHQIMIN

Të gjithë ata njerëz të cilët e duan ushqimin dhe e kanë pasion gatimin, mund ta shndërrojnë atë dashuri në një karrierë të suksesshme. KosovaJob ju përcjellë disa profesione të cilat nuk kërkojnë ndonjë arsimim apo kualifikim zyrtar dhe janë shumë të përshtatshme për ata që duan edhe ndryshim në karrierë. Disa prej tyre mund të mos

Lexo më shumë

KATËR PËRFITIME NGA PUNA ME GJYSMË ORAR

Përgjegjësitë në punë nuk dallojnë, qoftë nëse punohet me gjysmë orar ose me orar të plotë. Dallimi qëndron tek orët që kalohen duke punuar. Ka shumë kompani që ofrojnë punë me gjysmë orar për shumë pozita të punës. Këtu vlen të theksohen punët si dizajni, juridiku, punët me rrjete sociale apo edhe punë në bamirësi.

Lexo më shumë

SI DUHET TË VISHENI NË NJË INTERVISTË PUNE?

Ndonëse për shumë njerëz veshëmbathja në një intervistë pune nuk përbën diçka të një rëndësie të veçantë, ndër përshtypjet e para të një punëdhënësi është edhe stili i veshjes.  Kësisoj, krahas aftësive profesionale, veshja luan një rol të rëndësishëm po ashtu. Ka shumë opsione të cilat mund t’i konsideroni për t’i veshur në një intervistë

Lexo më shumë