7 GABIMET MË TË ZAKONSHME MENAXHERIALE

Të jesh një menaxher i mirë, do të thotë të kesh shumë cilësi të cilat të ndihmojnë në këtë profesion duke filluar nga komunikimi I mirëfillt me punëtorët,e deri tek arritja e rezultateve që secili udhëheqës i’a parashtron vetes menjëherë pas pranimit të punës së re. Ashtu siç të gjithë njerëzit gabojnë, edhe drejtuesit ndonjëherë

Lexo më shumë

10 PROFESIONET QË DO TË AUTOMATIZOHEN

Koha në të cilën po jetojmë sot, po na ofron mundësi të jashtëzakonshme për një jetë më të mirë. Natyrisht ndikimi i teknologjisë ka pasur të mirat dhe të metat e veta, mirëpo në ditët e sotme bashkë me këto përparësi janë edhe të metat ato që po refektojnë shumë në shoqërin tonë. Eskpertët parashikojnë

Lexo më shumë

5 GJËRAT QË DUHET TË BËNI NËSE HUMBISNI PUNËN

Largimi nga puna na bënë neve të ndihemi shumë konfuz, të frikësuar madje edhe të pafuqishëm. Ndjenjat e tilla janë gjithmonë të pranishme pasi të marrim lajmin e largimit nga puna dhe gjithmonë në mendje na kalojnë pa fund pyetje se si do t’i përballojmë shpenzimet personale, ato të familjes, a do të gjejmë punë

Lexo më shumë

A ËSHTË KOHA PËR NJË PUNË TË RE?

Puna konsiderohet si njëri nga faktorët kryesorë të zhvillimit të individit. Të bësh punën që ke ëndërruar gjithmonë padyshim se është një knaqësi shumë e madhe pasiqë në këtë rast edhe produktiviteti juaj në vendin e punës është në një nivel tjetër. Ndodh shpesh që të lodhemi shumë në punën tonë të përditshme e shumë

Lexo më shumë

3 PYETJET MË TË SHPESHTA NË INTËRVISTË

Pa marrë parasysh se sa here kemi qenë në intervista të punës, kur vjen puna të marrim pjesë në një të tillë, tentojmë t’a parapërgatisim pothuajse çdo pyetje të mundëshme që do të na bëhet në mënyrë që të dukemi sa më të informuar për punën që ofrohet. Zakonisht gjatë përgatitjeve ne kemi parasyshë pyetjet

Lexo më shumë

SI TË MOS HUMBISNI PUNONJËSIN TUAJ MË TË MIRË

Rëndësin e një punëtori të mire dhe të përkushtuar duhet ta kemi gjithmonë parasysh dhe ta vlersojmë sa më shumë që të mundemi sepse ndonjëherë ne njerëzit, nuk I kuptojmë vlerat e personave rreth nesh deri në momentin që I humbasim ata. Punëtorët tek të cilët ne mundemi të mbështetemi gjithmonë madje edhe pas orarit

Lexo më shumë

GABIMI MË I MADH NË NJË LETËR MOTIVIMI

Rëndësinë e një letre motivimi nuk mundet ta mohoj asnjëri nga ne. Sot një letër e tillë ka rëndësi shumë të madhe në secilën punë që ne aplikojmë.Një hap para se të fillojmë shkrimin e një letre të motivimit, ne duhet te sigurohemi që fillimisht CV-ja jonë është mjaftueshëm e pasur me infromacione që të jetë e

Lexo më shumë

4 KËSHILLA PËR T’U PUNËSUAR TEK “BARUTI GMBH”

Baruti GmbH me degë e vet në Kosovë është shembulli më i mirë për kompanitë në vendin tonë sa i përket metodave të punësimit. Kjo kompani aktualisht është  duke punësuar, shkolluar dhe trajnuar një numër të madh të personave që kërkojnë punë. Aktualish kjo kompani radhitet si njëra ndër kompanitë më të mira për punësim të të rinjëve. Në vazhdim

Lexo më shumë

5 HAPA DERI NË PUNËSIM

Punesimi padyshim cilësohet si njëri ndër proceset më të rëndësishme e njëkohësisht edhe më i vështiri në jetën tonë, sidomos në vendin tonë ku mundësit e punësimit janë shumë të limituara ndërsa konkurenca është shumë e madhe. Fakti që çdo kompani kërkon punëtorë sa më të pergatitur profesionalisht na bën neve që të kujdesimi cdo

Lexo më shumë

5 SHPREHI QË UA LEHTËSOJNË RRUGËN DREJT SUKSESIT

Gjithmonë jemi në kërkim të mënyrave më të lehta për të arritur deri tek suksesi, por cilado rrugë që ne ndjekim, patjetër që ka shumë vështirësi sfiduese deri në arritjen e qëllimeve tona. Prapë, ne kërkojmë të jemi gjithnjë e më të suksesshëm. Por, në cilindo rast, jemi pikërisht ne ata që mund t’ia lehtësojmë

Lexo më shumë